Систем за соларна енергија надвор од мрежата

Способноста на системот да биде целосно независен од моќноста на мрежата.Самостојните системи се многу пожелни во ситуации кога комуналната мрежа не постои, не е доверлива или е премногу скапа за поврзување поради растојанието.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Соларен панел

Сончевата енергија започнува со сонцето.Соларните панели (познати и како „PV панели“) се користат за претворање на светлината од сонцето, која е составена од честички на енергија наречени „фотони“, во електрична енергија што може да се користи за напојување на електрични оптоварувања.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Инвертери надвор од мрежата

Соларен инвертер надвор од мрежата управува со конверзијата на DC електричната енергија произведена во соларните панели во наизменична струја што може да се користи за управување со вашиот дом.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Складирање на батерии

Уред што резервира енергија за подоцнежна потрошувачка што се полни од поврзан соларен систем.Складираната електрична енергија се троши по зајдисонце, за време на максимум на побарувачката на енергија или при прекин на струја.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Соларна пумпа за вода

Соларните пумпи за вода се специјално дизајнирани да користат DC електрична енергија од соларни панели.Пумпите мора да работат при услови на слаба осветленост, кога моќноста е намалена, без застој или прегревање.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Соларна светлина

Сончевата светлина го прави она што го прави нормалната светлина, само таа црпи енергија од сонцето за да функционира, додека за обичните светла бараат електрична енергија.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Нашите производи

Прецизност, перформанси и доверливост

Од авиони до медицински помагала, комерцијалниот специјален процес на производство на метали на Улбрих обезбедува прецизност, перформанси и доверливост во секоја апликација со неспоредлив квалитет.Контактирајте со специјалист

За нас

Mutian Solar Energy Scientech Co., Ltd, професионален производител на инвертери за соларна енергија и лидер во областа на производи за соларна енергија во Кина, кој има преземено над 50.000 успешни проекти во повеќе од 76 земји ширум светот.Од 2006 година, Mutian произведува иновативни и економични производи за соларна енергија, кои создадоа ненадмината нивоа на висока ефикасност и доверливост на 92 технолошки патенти.Главните производи на Mutian вклучуваат инвертер за соларна енергија и контролер за соларни полначи и сродни PV производи итн.

Наша предност

Професионален сигурен Брз одговор

Професионален инженерски тим, брзо решение во рок од 24 часа, сите проблеми со квалитетот ќе бидат 100% вратени во рок од шест месеци од приемот.
Контактирајте со специјалист